måndag 17 december 2012

17


 
 
Knäck

4msk smör
3dl vispgrädde
3dl socker
3dl ljus sirap
2msk vaniljsocker
2dl finhackad mandel


Koka upp smör, grädde, socker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Låt det stå och småkoka tills det blir 125 grader eller klarar kulprovet. Räkna med att det tar 1 - 1 1/2 timme att koka. Rör om då och då i grytan. Ställ knäckformar på ett baklåtspapper. Fördela knäcken i formarna. Lättast är att använda en rostfri kanna och hälla i knäcken, det måste nämligen gå väldigt snabbt innan den stelnar


Butterscotch
4tablespoon margarine
1,75cup cream
1,75cup suguar
1,75cup syrup
2tablespoon vanilla
1 cup finely chopped almonds


boil margarine, suguar, syrup and vanilla in a heavy sauscepan. let it simmer until it gets 125c/257f or until you can roll it to a ball after you have dipped it into water. It probably takes an hour to get ready. Stir the pot every now and then. allocate the butterscotch in buckling shapes. The easiest way to do this is to use a stainless steel jug to pour it in the buckling shapes. You have to do it before it solidifies.
 
Så här såg det ut efter att jag tröttnat på smeten.
This is what it looked like when I had grew tired of the batter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar