torsdag 20 december 2012

20


Apelsin- och pepparkakscheesecake

 

Ingredienser

100g margarin eller smör

30 pepparkakor

 

Fyllning:

200g philadelphiaost

1 ½ dl socker

3 ägg

1msk finrivet apelsinskal

2msk pressad apelsinsaft

 

Topping:

 2dl créme fraiche

1dl florsocker

1 apelsin

Pepparkakor 

 
Sätt ugnen på 175c. smält matfettet och låt svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i tio minuter. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och tillsist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i ca 30min. Låt kakan kallna. Rör ihop créme fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.
 
Orange and gingerbread-cheesecake
 
Ingredients
100g margarine
gingerbread
 
200g cream cheese
0,75cup suguar
3 eggs
1 tablespoon finely grated orange zest
2 tablespoons of orange juice
 
Frosting
 
0,75cup creme fraiche
0,5cup icing suguar
orange and gingerbread for decorating.
 
melt the margarine and crush the gingerbread. then put the chrushed gingerbread in the margarine. Put that mixture in an form withremovable rim. put it in the oven for 10 minutes in 347f/175c.
 
Mix suguar and cream cheese. Stir in one egg at a time and then the orange zest and juice. Spread it out on the gingerbread bottom. put it in the oven again (same temperature) for 30 minutes. Let the cake cool and then mix creme fraiche and frosting suguar that you then put on the cake. If you want you can then decorate with orange and gingerbread like I did.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar