tisdag 2 juli 2013

Ananaspaj/Pineapple pie

Ni har nog märkt att jag bakar mycket när jag är ledig vid det här laget. Frida tror till och med att jag försöker göra henne tjock... Så nu ska ni få ett recept på en ananaspaj.

 

Pajdeg

1dl socker

3dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

150g smör/margarin

Fyllning

400g ananas

2dl crème fraiche

0,5dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

 

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.

5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter.

6. Servera varm med vaniljglass eller sval med vaniljsås och NJUT!


 
As you probably have noticed by now I tend to bake a lot when I am home.Frida even belives that I´m trying to make her fat... So now I am going to give you a recipe of a pineapple pie.

Dough

1dl sugar
3dl flour
1teaspoon baking powder
150g butter/margarine

Pie filling

400g pineapple
2dl cremé fraiche
0,5dl sugar
 2 teaspoons vanilla sugar
1 egg
 
  1. Start with the dough. Melt the butter and then let it cool.
  2. Mix flour, baking powder, sugar in a bowl and then mix in the butter. (It doesnt behave like any other pie dough you ever met it is suppossed to be a bit sticky :)
  3. make sure that the dough covers the pie plate
  4. Then make the filling mix all the ingredients thouroghly
  5. Put the filling on in the "unbaked"pie crust. Bake in the middle of the oven for 30min. The temperature is 200C or around 392F (I really have no idea what temperatures there is on a Fahrenheit oven)
  6. Serve warm with vanilla ice Cream or Cold with custard( I do not know if that is the right Word but what I mean is a vanilla sauce) and ENJOY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar